Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στον (κινηματογραφικό) κόσμο των παιδιών




Δείτε τον κόσμο (μας) μέσα από τα μάτια του Tony και του Oscar! Θα συναντήσετε προβλήματα τόσο βαριά για τις ψυχούλες των παιδιών, που χρειάζεται γερανός για να τα σηκώσουν. Και θα ανακαλύψετε τέτοια χαρά πρωτόγνωρη, που μόνο ο ήχος από ένα ντέφι μπορεί να την περιγράψει.





Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστεί ο Oscar, ένα παιδί με σύνδρομο Άισμπεργκ. Μέσα από ένα ευρηματικό παιχνίδι, που έχει σκεφτεί ο πατέρας του για να τον βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί, το παιδί θα μάθει πως οι άνθρωποι μοιάζουν με γράμματα. Γράμματα που φτιάχνουν ιστορίες. Ιστορίες που θέλουν να ειπωθούν.



Με την απώλεια του πατέρα του ο Oscar, μαζί του κι εμείς, ξεκινά ένα ταξίδι στις καρδιές των ανθρώπων. Κι αν οι δρόμοι είναι απειλητικοί, το άγνωστο τρομαχτικό και οι άνθρωποι πολύπλοκοι, κι αν δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του, ο Oscar κάνει καινούριους φίλους και γνωρίζει πραγματικά τους δικούς του και τον εαυτό του.





Η ταινία έχει πολλές στιγμές που απογειώνουν το θέμα και την εικόνα, αλλά και πολλά αδύναμα λεπτά, που εγκλωβίζονται σε άχαρα σκηνοθετικά πλάνα κι αφήνουν ανολοκλήρωτες όμορφες ιδέες και αστήριχτους τους χαρακτήρες των δεύτερων ρόλων.

Όμως, αξίζει να τη δείτε! Γιατί η καρδιά και το μυαλό θα παρασυρθούν, τελικά, από τον Oscar (ο μικρός πρωταγωνιστής είναι πραγματικά υπέροχος), θα συγκινηθούν από ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και θα χαρούν εκπλήξεις! Μια ταινία που θα σας δώσει πολλές αφορμές για συζήτηση!





Ο φόβος φοβάται το φίλο μας
και το άγνωστο, όταν γίνεται γνωστό,
παύει να είναι τρομαχτικό.

Τολμήστε, όπως ένα παιδί!
Όπως ο Oscar, παρέα με ένα ντέφι!





* Δείτε πληροφορίες για την ταινία εδώ.




Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστεί ο Tony, ένα παιδί με γονείς που δεν μπορούν να κρατήσουν πια ζωντανή την ερωτική τους ιστορία κι όσο κι αν αγαπούν το γιο τους, ξεχνούν τι πραγματικά χρειάζεται ένα παιδί. 



Γι' αυτό κι ο Tony θα προσπαθήσει να πάρει μόνος του αυτό που θέλει από τους γονείς του, με σκανταλιές και πονηριές, έτοιμος να τα βάλει ακόμα και με τη βασίλισσα! Μα, είναι δυνατόν ένα παιδί να καταλάβει τους μεγάλους; Μάλλον όχι... οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις θα τον αποπροσανατολίσουν. Ίσως όμως και να μπορεί... θα σηκώσει με το γερανό την τεράστια απογοήτευσή του και θα τολμήσει να δώσει λύση!



Αυτό που λαχταρά η καρδιά μας, μόνο αν είναι αυθεντικό μπορεί να μας ικανοποιήσει. Γι' αυτό τολμήστε, όπως ένα παιδί, να μην συμβιβαστείτε με υποκατάστατα. Τολμήστε, όπως ο Tony, και διεκδικήστε αυτό που θέλετε!

Η αφίσα αδικεί την εικόνα της ταινίας...


Μια ταινία γυρισμένη μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μα όχι παιδιάστικη, με χιούμορ και συγκινητικές στιγμές, που θα σας κρατήσει όμορφη συντροφιά και θα σας χαρίσει ένα χαμόγελο. (Μην παραλείψετε να δείτε τους τίτλους τέλους!)


* Δείτε πληροφορίες για την ταινία εδώ.

2 σχόλια:


  1. Ο φόβος φοβάται το φίλο μας
    και το άγνωστο, όταν γίνεται γνωστό,
    παύει να είναι τρομαχτικό.

    Τολμήστε, όπως ένα παιδί!

    Τα κρατώ όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτές τις σκέψεις θα θυμάμαι αυτές τις δυο ταινίες, Ηλιοκέντητη, γι' αυτό και τις προτείνω!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...